Drentsche AA

05-03-2023

Een romantisch kronkelende beek in een eeuwenoud landschap van heide, kleurrijke hooilanden, zandwegen en esdorpen.  

Rolde

Rolde is een van de esdopjes. Een leuk dorpje vlakbij een prachtig natuurgebied. In Rolde liggen twee hunebedden (D17 en D18) op slechts 200 meter afstand van elkaar. Verder heeft Rolde een mooie kerk, de Jacobuskerk waarvan de toren op het Balloërveld al te zien is. De kerk was in de middeleeuwen een oriëntatiepunt voor reizigers naar Groningen en is dus bijna niet over het hoofd te zien. Daar vlakbij liggen hunebedden D17 en D18. Een aanrader om te overnachten is minicamping de Balloohoeve. 

Fotogalerij

Balloërveld

Rolde ligt naast het natuurgebied Balloërveld. Vanaf de Balloehoeve te wandelen. Het gebied bestaat voornamelijk uit heide en is 367 hectare groot en daarmee een van de grootste heidegebieden van Drenthe. De overwegende heide wordt afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en kleine zandverstuivingen.

Je kunt starten bij de Schaapskooi. Leuke plek om even te beginnen met koffie en iets lekker.  Prachtig gebied en wat een stilte. Veel heidevelden en diverse grafheuvels zijn er te vinden.

Eext

In Eext op mini camping de Baldwin Hoeve gestaan.. Er is 1 veldje, een bed and breakfast en paardenhouderij van dravers. Er zijn net 2 veulentje geboren. Vriendelijke eigenaar. Vanaf de camping kun je fietstocht door de Drentsche Aa maken. Mooi landschap, door bossen, weidevelden en langs graanvelden. Er zijn veel weilanden weer teruggegeven aan de natuur. Ook zijn er Schotse hooglanders te spotten.

Fietsen Gasselternijveem Gieten

Vanaf de camping kun je fietstocht maken door de plaatsjes Gasseldernijveen, Gieten en Eext. Mooi natuurgebied met veel wilde bloemen. Onderweg kom je langs een bessenboerderij waar je blauwe bessen kunt kopen en een ijsje kunt eten. Bijzonder de knooppunten route loopt door camping Hunzepark. Mooie camping met veel water en ruime plekken, om te onthouden voor een volgende keer 💡

Grolloo

Bij Grolloo kun je de Veenpluisroute (7 km) wandelen. Mooi gebied met veel vennetjes en lekker door het koele bos. Mooi gedeelte van Drenthe nu gezien mede dankzij Reisreport.

Alle rechten voorbehouden 2023
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin