Oude maritieme plaatsjes in Zuid-Holland 

01-03-2023

Onder de Zuid-Hollandse Eilanden wordt het deel van de Rijn-Maas-delta dat in de provincie Zuid-Holland ligt, gerekend. Hier bevinden zich een aantal oude maritieme plaatsjes die het bezoeken waard zijn.

Maassluis

Eén van die plaatsjes is Maassluis. Langs de Nieuwe Waterweg vind je een paar camperplaatsen. Vanuit de camper kun je alle schepen richting Noordzee voorbij zien komen. Maassluis is een leuk oud Hollands havenstadje. 

Hellevoetsluis

Vanaf Maassluis kun je met de pont naar Rozenburg. Vrij grote veerpont. Ook geschikt voor grote campers. Op dit deel bevind zich de Maasvlakte uit nieuwsgierigheid. Achter enorm groot industrieel gebied liggen ineens grote stranden. Bijzonder. 

In Hellevoetsluis ligt camping 't Weergors. Een van de weinige campings die vroeg in het seizoen open is. Vanaf camping is klein stukje wandelen naar de stad. Via Roompotpark Cape Helius kun je naar het centrum wandelen. Prachtige huisjes aan de haven. Aan de haven is een leuk tentje waar ze verse aardappelfrietjes bakken.

Rockanje en Brielle

Bij Rockanje is een mooi strand met leuke strandtent. Brielle is een mooi oud vestingstadje. Veel leuke kleine stadswoningen waarvan bijna geen één hetzelfde is. 

Alle rechten voorbehouden 2023
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin