Met de camper naar Willingen

15-02-2023

Willingen heeft een mooie camperplaats met zicht op de pistes en veel wandelmogelijkheden in de buurt. 


Je kunt vlakbij de camperplaats met de Gondel naar de top van de Ettelsberg. Ook de hond of fiets kan mee. De entree is 9 euro voor enkel en 12 voor retour (volwassenen). Met Sauerlandcard krijg je korting.

Boven op de Ettelsberg staat de uitzichttoren Hochheideturm en er is een speeltuin en restaurant waar je vanaf het terras mooi uitzicht hebt over het dal. In de winter wordt hier veel geskied. De Hocheideturm is gratis te bezoeken. Je kan met de lift of met de trap naar boven. Bovenin heb je naar alle kanten prachtig uitzicht.

 Het Kyrillpad "stilte na de storm".

Vanaf de Ettelsberg zijn er diverse wandelroute. Wij volgen het Kyrillpad.

Met een ongelooflijk verwoestende kracht gaf de orkaan Kyrill begin 2007 de regio een totaal nieuw aanzien. Gedurende één nacht verwoestte hij in het Sauerland meer bos dan alle daaraan voorafgaande stormen. In onze deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) waaide zo'n 16 kubieke meter hout om, waarvan alleen al in het district Hochsauerland vier miljoen kubieke meter.

Om de gevolgen van deze orkaan Kyrill voor de wandelaars op de Rothaarsteig duidelijk te maken, heeft men het Kyrillpad gecreëerd. Op een niet geruimde oppervlakte omgewaaid hout kunnen wandelaars over smalle paden en onder omgewaaide bomen door over een lengte van ongeveer één kilometer dit 'natuurgeweld heel vreedzaam' beleven.

De totale route naar beneden is ongeveer 10 km. Onderweg kom je nog een leuke picknicplaats tegen, loop je langs de Mühlenkopfschans en over een "Waldlehrpfad"

Alle rechten voorbehouden 2023
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin