Straatsburg

23-03-2023

Strasbourg

Straatsburg (Strasbourg) heeft een fijne stadscamping van Huttopia, Straatburg is leuk om eens te bezoeken. Dit zijn vaak van die steden die je voorbij raast op weg naar je bestemming. Gezellige historische kern (petit france) met kleine winkeltjes en terrasjes en veel vakwerkhuizen. 

Straatsburg heeft een prachtig bewerkte kathedraal. Kathedraal de Notre Dame. Helaas te groot om goed op de foto te zetten. Prachtig om te zien hoe bewerkt deze kathedraal is, elk beeldje is anders. 

De Notre-Dame kathedraal is de parel van de stad Strasbourg. Opgericht in het begin van de 11e eeuw op de overblijfselen van een oud gebouw, onthult het zijn indrukwekkende gotische stijl in de straten van de oude stad.

Met een hoogte van meer dan 142 meter is de kathedraal Notre-Dame de tweede meest bezochte kathedraal in Frankrijk achter de Notre-Dame de Paris. 

Langste gebouw ter wereld, het presenteert aan de buitenkant het grootste prentenboek uit de Middeleeuwen. Het is mogelijk om op de gevel honderd beeldhouwwerken te bewonderen waarvan het roze zandsteen van kleur verandert afhankelijk van de uren van de dag of de nacht.

Het interieur van het gebouw verdient ook een bezoek met zijn ramen uit de twaalfde en veertiende eeuw, zijn monumentale orgel en de beroemde astronomische klok.

Het is ook mogelijk om de 332 treden van de wenteltrap naar het platform te beklimmen om het adembenemende uitzicht te bewonderen. 

In Straatsburg kun je ook een bezoek brengen aan de Caves Historic de Strasbourg. Het is even zoeken, op het terrein van het ziekenhuis en de medische faculteit. Vreemde plek ook voor een cave, waarschijnlijk werd er veel wijn geschonken na geslaagde operaties. Het is een complete wijnkelder met zelfs een vat wijn uit 1472. Je kunt er een rondleiding maken er ook nog een lekkere lokale wijn kopen. Zeker doen als je in Straatsburg bent. 

Europees parlement

En het Europees Parlement is hier gevestigd. Groot indrukwekkend complex met mooie glazen aanbouw. Straatsburg is goed op de fiets te verkennen.  

Ook langs de Rijn kun je heerlijk fietsen

Alle rechten voorbehouden 2023
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin